Powąchaj, zanim dodasz do potraw. Kwaśny zapach mówi nam jedno

0
33

Siemię lniane jest od wieków cenione za swoje zdrowotne właściwości. Zawiera błonnik, kwasy omega-3 oraz antyoksydanty, które wspomagają układ trawienny i poprawiają kondycję skóry i włosów. Działa korzystnie także na układ sercowo-naczyniowy. Jednak, jak każdy naturalny produkt, siemię lniane nie jest odporne na działanie czasu i czynników zewnętrznych. Właściwe przechowywanie tego nasiona pomoże zachować jego wartości odżywcze i lecznicze. Kiedy więc siemię lniane traci swoje właściwości? Jak rozpoznać, że jest zepsute? Wyjaśniamy.

Fragment pochodzi z artykułu opublikowanego pod adresem: https://kobieta.interia.pl/porady/news-powachaj-zanim-dodasz-do-potraw-kwasny-zapach-mowi-nam-jedno,nId,7829328
Zapraszamy do zapoznania się z pełną treścią artykułu

Sprawdź także:  Popularny błąd podczas kupowania pomidorów. Już w sklepie zaczną się psuć