Nazywany królem sosów. Dzięki demi-glace potrawy staną się wykwintne

0
17

Wywodzący się z kuchni francuskiej sos wzbogaci każde danie: od mięsnych aż po zupy. Wystarczy odrobina, by osiągnąć stopień zadowolenia smakowego umami, którego nie można porównać z niczym innym. Króla sosów można przygotować w domu. Pomimo długiego czasu gotowania, przepis wcale nie jest skomplikowany. A z uzyskanej ilości otrzymamy wystarczająco, by zużyć część na bieżąco a resztę zamrozić i mieć zapas nawet na kilka miesięcy. Dzięki wyjątkowej „matce bazowej sosów” potrawy będą smakować jak z najlepszych restauracji.

Fragment pochodzi z artykułu opublikowanego pod adresem: https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-nazywany-krolem-sosow-dzieki-demi-glace-potrawy-stana-sie-wy,nId,7863452
Zapraszamy do zapoznania się z pełną treścią artykułu

Sprawdź także:  Wyniki badań: mężczyźni całujący swoje żony o poranku żyją o 4 lata dłużej